Malta

Swipe

Vakantie en recreatie

Zonzeker, rust en watersport

Malta is een van de weinige Europese zonbestemmingen die aardig aansluit bij onze vaak wat overspannen vakantieverwachtingen. Op drie uur vliegen van Schiphol of Eindhoven vindt u er de rust en ruimte die elders in het Middellandse Zeegebied steeds meer een zeldzaamheid zijn. Daarnaast bieden het hoofdeiland Malta en de tot de archipel behorende eilanden Gozo en Cominotto watersporters talloze mogelijkheden voor een actieve vakantie.

Culturele reizen

Verschijnen voor uw geestesoog bij de gedachte aan reizen de woorden ‘cultuur’ of ‘oude beschaving’, dan behoort Malta zeker op uw verlanglijstje te staan. Duizend jaar eerder dan in Egypte verrezen op het eiland al megalithische bouwwerken. Bijna driehonderd jaar zwaaiden de heldhaftige Maltezer ridders, de ‘Soldaten van Christus’, er de scepter voordat ze door Napoleon zonder slag of stoot van het eiland werden verdreven. Hun nalatenschap in de vorm van vestingwerken, een ongelooflijk mooie kathedraal en tientallen historische gebouwen is bepaald indrukwekkend.

Je kunt van Malta veel zeggen, maar niet dat het groot is. En dat is ook gelijk de kracht van het eiland. Of beter: van de archipel. Het hoofdeiland Malta biedt toeristen die naast zon en zee ook sport en vertier zoeken de beste mogelijkheden. Er zijn stranden, hotels en uitgaansgelegenheden. Je kunt er surfen, duiken en vissen. De belangrijkste bezienswaardigheden - je wilt tenslotte ook ‘wat zien’ – liggen allemaal onder handbereik. Dat wil zeggen gemakkelijk bereikbaar te voet, per huurauto, openbaar vervoer, taxi of excursie vanuit het hotel.

Gozo daarentegen is een bestemming voor wie zichzelf weet te vermaken. Er zijn stranden en hotels die entertainment bieden, maar de uitgaansmogelijkheden zijn verder beperkt. Dat geldt helemaal voor Cominotto, het eilandje dat tussen Malta en Gozo ligt ingeklemd. Dat is een bestemming voor wie het ‘eilandgevoel’ wil ervaren. Beide eilanden zijn daarnaast een paradijs voor sportduikers vanwege het heldere water en de rijke onderwaterwereld.

10 prachtige bestemmingen in Malta