Malta

Swipe

Watersport

Op Manoel Island, het schiereiland in de haven van Valletta, bevindt zich een grote en goed geoutilleerde jachthaven. Er worden o.a. boten verhuurd. Voor de kust van de meeste badplaatsen kan worden gesurft; meestal kan lokaal ook surfmateriaal worden gehuurd en kunnen surflessen worden gevolgd.

Malta is bij uitstek een bestemming voor wie wil snorkelen of duiken. Het water rond de eilanden is verrassend helder. Een populaire en veilige duiklocatie op het hoofdeiland is Blue Grotto aan de zuidkust. Ook in de baaien 3 à 4 km naar het westen wordt veel gedoken.

Langs de hele kustlijn van Gozo zijn baaien waar kan worden gedoken. Maar het populairst bij sportduikers is Comino vanwege het ongekend heldere water in de lagunes rondom het eiland met hun adembenemende onderwaterleven. De befaamde Blue Lagoon aan de westkust is daar het toeristische uithangbord van.

In vrijwel alle toeristenplaatsen langs de kust kan duikapparatuur worden gehuurd en zijn duikscholen.

Malta kent geen getijden en dus ook geen gevaarlijke stromingen. Gevaarlijke vissen komen er ook niet voor, behalve sporadisch in de wintermaanden.

10 prachtige bestemmingen in Malta