Malta

Swipe

Eten en drinken

De kwaliteit van de voedingsmiddelen is met de toename van het toerisme in Malta sterk verbeterd, maar ligt (nog) niet op Noord-Europees niveau. De binnenlandse aanvoer van verse groente beperkt zich tot tomaten, aubergines, pepers, kappertjes, diverse koolsoorten, paddenstoelen en kleine pompoenen.

Omdat de eigen voedselproductie beperkt is, wordt veel van wat in de supermarkten ligt ingevoerd uit Italië. Dat geldt ook voor vlees – de vleesproductie van Malta beperkt zich tot kip en konijn. Vanwege die invoer zijn de voedselprijzen relatief hoog. De eigen fruitproductie omvat sinaasappels, mandarijnen, vijgen, aardbeien, persikken en moerbeien.

Voedselveiligheid

Door de aard van de bemesting, hygiëne en de hoge temperaturen is het aan te bevelen groente , vlees en vis niet rauw te eten en fruit te schillen of goed te wassen. Vermijd op straat aangeboden voedingsmiddelen, waaronder ijs. Menige ‘reizigersdiarree’ is feitelijk een lichte vorm van voedselvergiftiging; ook worminfecties of erger kunnen met deze eenvoudige maatregelen worden voorkomen.

Drinkwater

In Malta is het water uit de kraan minder betrouwbaar dan in de Noord-Europese landen. Veel water is bovendien afkomstig van ontziltingsinstallaties. Dat komt de smaak bepaald niet ten goede, maar is wel veilig. Om maag- en darmproblemen te voorkomen is het in het algemeen raadzaam flessenwater te drinken.

10 prachtige bestemmingen in Malta