Malta

Swipe

Internet

De Noord-Europese landen waaronder Nederland lopen als het om internet gaat ver voor de Europese troepen uit, zeker wat betreft het aantal aangesloten huishoudens. Malta is een klein land en daarom voor telecombedrijven minder interessant om te investeren. Toch vind je op steeds meer openbare plaatsen als pleinen, parken, stations, shopping malls en op het vliegveld hotspots, evenals in overheidsgebouwen als gemeentehuizen en bibliotheken. De meeste toeristenhotels en vaak ook restaurants en cafés bieden al dan niet gratis internet, in navolging van McDonald's dat standaard gratis internet aanbiedt.

Mobiel wifi
Bedrijven als www.wereldwijdwifi.nl en www.myprivatehotspot.com bieden zogenaamde mobiele routers aan waarmee je in het buitenland altijd online kunt zijn tegen betaalbare kosten. Aan de router zelf hangt vaak wel een flink prijskaartje. Alle grote Nederlandse telecomproviders bieden dergelijke apparaten ook aan, maar dan op abonnementsbasis. Soms is het goedkoper om in het land waar u verblijft bij een lokale provider een simkaart voor dataverkeer aan te schaffen. Verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

Datakosten
Kijk voor informatie over de kosten van het gebruik van internet in Europa onder Telefoneren. Of ga naar www.consuwijzer.nl, een samenwerkingsverband van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) (o.a. mededinging) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA).

10 prachtige bestemmingen in Malta