Malta

Swipe

Medische zorg

De medische zorg in Malta staat op hoog peil. Via uw Nederlandse ziektekostenverzekering heeft u altijd recht op medische zorg. Daarvoor hebt u wel een European Health Insurance Card (EHIC) nodig. U kunt de EHIC rechtstreeks aanvragen bij uw zorgverzekeraar of via www.ehic.nl.

Steeds meer zorgverzekeraars bieden een pas met standaard de EHIC-status. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke stappen u in Malta moet nemen op het moment dat u medische zorg nodig heeft of opgenomen dient te worden.

Medicijnen

Wanneer u medicijnen meeneemt op reis, ga dan eerst langs www.farmatec.nl, een website van het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zo voorkomt u dat u ongewild problemen krijgt bij de invoer of verkrijgbaarheid van voor u belangrijke medicijnen.

Ziektekosten

Wanneer u in Malta medische hulp nodig hebt zal uw ziektekostenverzekeraar de daaraan verbonden kosten doorgaans vergoeden op basis van de polisvoorwaarden. Om te voorkomen dat u al te grote bedragen moet voorschieten, is er de Europese gezondheidskaart of de European Health Insurance Card (EHIC). Deze geeft u recht op behandeling; de kosten worden rechtstreeks verrekend met uw zorgverzekeraar.

European Health Insurance Card

U kunt de EHIC rechtstreeks aanvragen bij uw zorgverzekeraar of via www.ehic.nl. De zorgpas van een aantal zorgverzekeraars heeft dezelfde status als de EHIC-card.

Reisverzekering niet overbodig

Het verdient aanbeveling altijd een goede reisverzekering af te sluiten waarin ook medische kosten zijn begrepen. De kans is groot dat de behandeling in het buitenland niet volledig door uw Nederlandse basisverzekering wordt gedekt.

10 prachtige bestemmingen in Malta