Marokko

Swipe

Bezienswaardigheden

Marokko is een groot land met zeer gevarieerde gebieden, dus zul je een keuze moeten maken in welke regio(s) je gaat reizen. Zeven regio's worden hier beschreven.

Vind je zee belangrijk dan kun je kiezen voor de Atlantische kust met grote steden als Tanger, Rabat en Casablanca en kleinere stadjes als Assilah, Larache, Salé, El JadidaSafi en het fraaie Essaouri.

De minder bezochte Middellandse Zeekust is ook een optie met steden als Tetouan, het bijzondere Chefchaouen en Oujda, de Spaanse steden Ceuta en Melilla en het meer in het binnenland gelegen Taza in de buurt van het mooie Beni Snassen gebergte.

Of de bekende badplaats Agadir met het interessante achterland van de Souss-vallei met de steden Taroudant en Tiznit en de bijzondere Anti-Atlas met de stadjes Tafraoute en het veraf gelegen Tata. Minder bekend is de zuidelijke Atlantische kust met plaatsen als Mirleft en Sidi Ifni.

De beroemde koningssteden Fez en Meknes, de Romeinse stad Volubilis en het Midden-Atlas gebied met stadjes als Ifrane, Azrou en Midelt vormen de vierde regio. Een andere keuze is de vierde koningsstad Marrakech met de prachtige Hoge Atlas als achterland. Twee bijzondere wegen doorkruisen dit machtige bergland en ten oosten van  Marrakech vind je watervallen, de Cascades d'Ouzoud.

Tenslotte zijn er nog schitterende dadelvalleien in de zuidelijke oases en twee bijzondere woestijngebieden. Via de stad Ouarzazate kun je naar de zandduinen van Merzouga via Er Rachidia, Erfoud en Rissani, naar Tinerghir met de Todra kloof of naar de Dades vallei. Via de Draa-vallei kun je naar de zandduinen van Zagora en M'hamid. Voor de echte avonturiers is er de Westelijke Sahara.

10 prachtige bestemmingen in Marokko