Marokko

Swipe

Accommodatie

In Marokko zijn er allerlei soorten accommodaties te vinden. Van zeer eenvoudige hotels tot luxe riads. Er zijn veel sfeervolle onderkomens in kasba’s en ksars, die gebouwd zijn in de robuuste Berberstijl. Maar ook eenvoudige hotelletjes met een overnachtingsprijs van 50 dh per persoon per nacht zijn aanwezig. Voor elk budget is er een onderkomen te vinden.

Maar het bijzondere van dit land zijn de vele karakteristieke hotels zoals de riads en de kasba’s.

Een riad is een meestal oude, gerenoveerde, traditionele woning in de medina (binnenstad) waarvan de kamers rond een hof liggen. Het woord ‘riad’ betekent ‘binnenplaats in Andalusische stijl’. Een riad heeft meestal twee of drie verdiepingen. De kamers zijn vaak individueel ingericht en daarnaar geprijsd. Er kunnen grote verschillen zijn, ook in oppervlakte. De meeste riads hebben een eigen website. De riad-hausse die zich vanuit Marrakech over het hele land verspreidde, zorgde ervoor dat de prijzen wat hoger werden. Vanaf 40 euro per kamer voor twee personen zijn er riads te vinden in het hele land,maar vooral in Marrakech, Fez en Essaouira. Sommige riads zijn te moeilijk te vinden in de wirwar van straatjes in de medina. Er zijn ook grote tegenstellingen. Je buurman kan straatarm zijn en met zijn hele gezin in één kamer moeten leven zonder water en elektriciteit.

Een kasba is een fortachtig huis (woonburcht) met meerdere verdiepingen en vier uitkijktorens die meestal rond een hof liggen. Ze hebben vaak een geïsoleerde ligging maar kunnen ook binnen een ksar gevonden worden. Een ksar is een ommuurd dorp met uitkijktorens en grote toegangspoorten. Deze traditionele Berberarchitectuur is te vinden in het zuidelijk deel van Marokko. De hotelkasba’s hebben vaak een zwembad in de hof. Ook zij hebben eigen websites.

Ik beperk me in deze gids tot de budget- en middenklasse hotels.

Familiereizen

Familiereis Marokko

Tijdens deze familiereis door het kleurrijke Marokko maken we kennis met de vriendelijke en gastvrije Berberbevolking in Anmiter. We rijden door het...

v.a. 999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Marokko