Marokko

Swipe

Kleding

Hoewel Marokko een relatief modern islamitisch land is, wordt het niet op prijs gesteld als de vrouwelijke reiziger er al te bloot bij loopt. Hempjes en jurkjes met spaghettibandjes kun je beter niet dragen evenals rokken boven de knie en shorts. Hoewel deze in Agadir en Marrakech wel gedragen worden, wil dat niet zeggen dat dat ook geapprecieerd wordt. Respect voor de heersende waarden en normen hoort mijns inziens bij het reizen in niet-Europese landen.

In het binnenland van Marokko heerst een landklimaat met hete zomers in het zuiden en oosten. De kustgebieden zijn in de zomer wel aangenaam. Kleding van katoen of linnen is het prettigst om te dragen in dit jaargetijde. Langs de zuidelijke kust en in de bergen kan het ‘s avonds afkoelen en heb je een vest of jas nodig. In de winter is het aan de kust aangenaam, hoewel er in Agadir mist kan voorkomen die wel dagen kan duren. In de Hoge Atlas kan het flink gaan sneeuwen waardoor de passen afgesloten worden en de wegen onbegaanbaar zijn. In dit jaargetijde heb je dus allerlei soorten kleding nodig. Laagjes kleding zijn handig. De meeste hotels en restaurants hebben geen verwarming. In de wat luxere riads of kaba’s zijn er kacheltjes of een open haard.

Voor de meeste gebieden zijn het voorjaar en najaar de meest ideale vakantieperiodes, maar dan is het ook het drukst in Marokko, evenals de zomermaanden als de Marokkaanse migranten naar hun vaderland voor vakantie terugkeren. In het vroege voorjaar en late najaar kan het flink regenen. Er kunnen dan ineens overstromingen ontstaan, omdat daarvoor een periode van droogte is geweest. In deze jaargetijden is het overdag tussen 20 en 25 graden, maar koelt het ‘s nachts flink af.

10 prachtige bestemmingen in Marokko