Mauritius

Swipe

Op bezoek bij Mauritianen

Verblijf je langer op Mauritius en leer je wat mensen kennen dan is de kans groot dat je wordt uitgenodigd voor het eten bij mensen thuis. Reken dan niet op een intiem etentje. De eilandbewoners scheppen graag op met buitenlandse gasten en nodigen meteen ook buren en vrienden uit. Je staat dus in het middelpunt van de belangstelling.

Geef alle aanwezigen een hand en neem een aardigheidje mee, bijvoorbeeld bloemen of iets lekkers. Een fles whisky doet het ook altijd goed. Voorafgaand aan het diner presenteert de gastheer meestal een drankje en een snack. Tijdens de maaltijd komen alle gerechten tegelijk op tafel. Neem van alles een beetje en eet het samen met rijst en/of brood. Het is beleefd om van alles wat te proeven en het bord leeg te eten. Water drinken bij het eten is in de ogen van de Mauritianen armoedig dus men zal je alcohol of frisdrank aanbieden.

Tijdens de maaltijd kan over van alles gepraat worden maar bij discussies over politiek kunnen de gemoederen hoog oplopen. Je maakt je zeker geliefd door op te merken dat je Mauritius prefereert boven Réunion. Gezellig natafelen is er niet bij maar wellicht krijg je nog een drankje en toetje in de woonkamer. 

Ben je genodigde op een bruiloft dan verwacht men van jou als rijke westerling een geschenk. Chinezen krijgen graag geld, bij voorkeur in een rode envelop, de gelukskleur van de Chinezen. Andere bevolkingsgroepen zijn blij met een duurzaam cadeau zoals mooie glazen of huishoudelijke apparatuur. Alles waar een kaartje van een chique winkel aan hangt is goed.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius