Mauritius

Swipe

Feesten en festivals

Het credo ‘elke dag feest’ gaat bijna letterlijk op voor Mauritius want de diversiteit aan achtergronden van de bevolking brengt enorm veel feestdagen met zich mee. Elke bevolkingsgroep heeft haar eigen, meestal religieus getinte feestdagen maar als er één bevolkingsgroep feest viert, viert vaak heel Mauritius mee.

Vooral de bonte hindoeïstische festivals brengen honderdduizenden mensen op de been. Ook de creolen staan bekend als enthousiaste feestgangers – ze grijpen iedere gelegenheid aan om op het strand een dag (en nacht) lekker te gaan eten, drinken en dansen. De moslims vieren hun feesten meer in familiekring met een uitgebreide maaltijd, een bezoek aan de moskee en het geven van donaties aan goede doelen.

Als buitenstaander begrijp je soms niet veel van al die onbekende rituelen, maar iedereen kan zich vrij voelen om mee te genieten van de kleurige kleding, de bloemen, de muziek en het lekkere eten.

De belanrijkste feestdagen van Mauritius zijn gerelateerd aan de maankalender en vinden plaats bij volle of nieuwe maan, dus ieder jaar op een andere datum. Exacte data van het lopende jaar staan vermeld op www.tourism-mauritius.mu.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius