Mauritius

Swipe

Oktober, november, december

Teemeede

Het vuurloopritueel van de Tamils vindt het hele jaar door plaats maar in het bijzonder tussen oktober en maart. Na uitgebreide voorbereidingen lopen de gelovigen in trance over gloeiende kolen alsof het niets is, aangemoedigd door de omstanders. Vuurlopen zijn te zien in de Tamil-tempels van Terre Rouge, Quatre Bornes en op andere locaties.

Ganga Asnan

Op Mauritius wordt dit reinigingsfeest niet zo groots gevierd als in India. De hindoes nemen thuis een bad en gaan vervolgens geheel gekleed in zee. Badmeesters zien erop toe dat alles veilig verloopt. Na deze reiniging kunnen de mensen gaan offeren aan de godin van de Ganges. ’s Avonds drijven er van bladeren gevouwen bootjes in zee, met een kaarsje of wierook erop. Het laat nogal wat troep achter op de stranden maar gezellig is het wel. Je kunt Ganga Asnan gadeslaan bij de stranden van Belle Mare, Baie du Tombeau, Blue Bay, Flic en Flac, Mont Choisy, Pereybère, Pointe aux Roches en Pointe aux Sables.

Allerheiligen

Op 1 november herdenken de rooms-katholieken hun heiligen en martelaren.

Kerstmis

Kerstsfeer in de tropen, het kan echt! De dagen voorafgaand aan Kerstmis zijn de winkels langer open en zijn er zelfs kerstbomen te koop. Op kerstavond gaat iedereen na de mis in de kerk thuis lekker eten. Kinderen zetten op kerstavond hun schoenen aan het voeteneinde van hun bed en laten het raam open voor de kerstman.

Yaum-un-Nabi

Herdenking van geboorte- en sterfdag van de profeet Mohammed, gevolgd door twaalf dagen studie in de moskee.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius