Mauritius

Swipe

De toekomst van Mauritius: Cybercity

In de 21e eeuw vormt Mauritius een van de meest dynamische en veelbelovende economieën van Afrika. Inkomstenbronnen liepen door de kredietcrisis en wereldwijde recessie schade op maar er zijn veelbelovende nieuwe impulsen.

Allerlei maatregelen zijn genomen om meer buitenlandse investeerders te trekken. Ook de wetgeving rond de bouw en koop van huizen voor buitenlanders is versoepeld. Veel voedingsmiddelen moeten nog worden geïmporteerd maar de levensmiddelenindustrie groeit gestaag. Dat geldt ook voor de veelbelovende nieuwkomers in de lichte industrie: sieraden, horloges, drukwerk, meubels, diamantslijperijen en elektronica. Belangrijkste exportproducten zijn nog altijd textiel, suiker, snijbloemen en vis.

De grootste groei echter vindt plaats op het terrein van telecommunicatie, informatica, financiële dienstverlening en callcentra. In 2002 werd de eerste steen gelegd van Ebène Cyber City, een enorm commercieel-industrieel complex bij Rose Hill met faciliteiten voor highspeed bedrijven op gebied van web-hosting, e-commerce en financiële transacties. Het is ook een knooppunt van onderzeese telecommunicatielijnen tussen Azië en Afrika. Cybercity werd gecreëerd met steun van de Indiase overheid en een paar grote internationale IT-bedrijven.

Het bracht in 2005 al tweemaal zoveel geld in het laatje als de toerismesector. In 2010 werd Mauritius ook nog officieel een ‘duty free shopping paradise’ zoals op grote affiches op het vliegveld te lezen staat.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius