Mauritius

Swipe

Afwisselend landschap

Buiten een paar dichtbevolkte steden is Mauritius verbazend open, groen en rustig. Wanneer het suikerriet bloeit in juni en juli ligt er een zachtlila gloed over het eiland, in december overheerst het vlammende rood van de flamboyant. Deze wordt ook ‘fleur de l’année’ genoemd omdat hij steevast bloeit rond Nieuwjaar. De rest van het jaar glanzen tientallen verschillende tinten groen je tegemoet van bossen, theeplantages en suikerrietvelden in verschillende stadia.

Hoogste punt

Achter brede kustvlaktes ligt een vruchtbaar plateau, in het zuidwesten zijn hoogste punt bereikend in de Piton de la Petite Rivière Noire (828 m). Het plateau wordt begrensd door drie vulkanische bergruggen, resten van de oorspronkelijke kraters waaruit Mauritius ontsproten is. De bergen zijn niet hoog maar vallen wel op door hun aparte, grillige vormen.

Direct herkenbaar zijn Le Pouce (812 m) die als een opgestoken duim in het landschap staat en de Pieter Both, die merkwaardige berg met bovenop een balancerende steen.

Tientalle rivieren doorsnijden het eiland en vormen in het regenseizoen spectaculaire watervallen. De meeste waterwegen zijn kort en niet bevaarbaar maar wel geschikt voor het opwekken van elektriciteit. In het binnenland liggen ook een aantal grote kratermeren zoals het drinkwaterreservoir Mare aux Vacoas en het voor hindoes heilige Grand Bassin.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius