Mauritius

Swipe

Kinder- en jeugdboeken

Dodo en zijn vrienden, C. Bear (1976). Met behulp van allerlei vlieginstrumenten probeert de allerlaatste dodo een eiland te bereiken waar de één na laatste dodo woont. Grappig en origineel prentenboek.

Dodo, Susan Schildkamp, Harlekijn Combo, 1995. Prentenboek over de dodo en andere uitgestorven dieren voor kinderen vanaf 6 jaar.

Otter & Dodo, Daan Remmerts de Vries (2003). Nog een mooi vormgegeven prentenboek over een chagrijnige dodo en een vrolijke otter.

De scheepsjongens van Bontekoe, Johan Fabricius. Vele malen opnieuw uitgegeven avonturenboek gebaseerd op de scheepsjournalen van zeevaarder Bontekoe uit de 17e eeuw. Op Mauritius kwamen de scheepsjongens Rolf, Hajo en Padde niet, wel op Madagaskar en Réunion. Verscheen ook als stripboek bij Walburg Pers (2001) en is als film verkrijgbaar op dvd.

Over het leven aan boord van de VOC-zeilschepen zijn nog meer spannende jeugdboeken verschenen, zoals Bloedgeld van Simone van der Vlugt (1996), Zwarte peper en scheurbuik van Vibeke Roeper (2002), Hellevaart van Frank Herzen (2003), Complot op volle zee van Henk van Kerkwijk (2004) en Achter de rode zon van Mariska Hammerstein (2005).

10 prachtige bestemmingen in Mauritius