Mauritius

Swipe

Accommodatie

Er is een overvloed aan accommodatie op Mauritius, uiteenlopend van de beste hotels in de wereld tot eenvoudige bungalows en familiepensions. In Nederland en België is het aanbod voornamelijk gericht op comfortabele strandhotels. Deze hotels hebben een uitstekende reputatie als het gaat om kwaliteit en service. Veel personeelsleden zijn opgeleid aan de vooraanstaande hotelschool van Mauritius. De hotels zijn nooit hoger dan de palmbomen op het strand en voorzien van (halfopen) restaurants, zwembaden en een riante spa.

Alle strandhotels leveren verder een indrukwekkend scala aan excursies, cruisetochten, kinderopvang, trouw- en honeymoon-arrangementen, autohuur en verder alles wat een mens zich op een paradijselijk eiland wensen kan. Wie een volledig verzorgde vakantie in een dergelijk hotel boekt betaalt een flink bedrag maar krijgt wel waar voor zijn geld. In de meeste hotels is het mogelijk halfpension te boeken en er zijn enkele all inclusive resorts. Deze zijn bepaald niet van het type ‘graai- en snaai’ zoals we dat van sommige andere bestemmingen kennen. Vaak zijn behalve maaltijden en drankjes ook allerlei (water)sportactiviteiten, de spa en kinderopvang inbegrepen. Alleen voor parasailen, waterskiën, diepzeevissen en duiken moet apart betaald worden.

Ben je geen ‘resort-type’ en kies je voor optimale vrijheid, boek dan een losse vlucht en ga ter plaatse of via internet op zoek naar een leuk onderkomen. Of boek een pakketreis in een strandhotel voor de eerste week met een verlenging van de vlucht en boek voor de rest van de vakantie andere accommodatie, of vice versa. Bungalows en appartementen zijn te huur van particulieren of via een agent, een voordelig alternatief.

Met een wat groter reisgezelschap kan het huren van een mooie villa aantrekkelijk zijn. Deze zijn vaak heel comfortabel en modern ingericht en soms voorzien van een zwembad. Linnengoed en de diensten van een schoonmaakster zijn vrijwel altijd bij de prijs inbegrepen. NB: Op Mauritius wordt 15% VAT (BTW) op overnachtingen geheven. Dit is vaak maar niet altijd in de prijs inbegrepen.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius