Mauritius

Swipe

Budget

Een tweepersoonsappartement is al te boeken vanaf 50 euro per nacht, een kamer in een guesthouse vanaf 15 euro per persoon. Meestal gaat het om vriendelijke familiebedrijfjes. Ze verschillen nogal in mate van comfort maar zijn vrijwel altijd brandschoon. In de guesthouses krijg je gemakkelijk contact met de eilandbewoners en andere reizigers en vaak geniet je er voor een klein bedrag van de authentieke Mauritiaanse keuken, bereid door de vrouw des huizes.

Budgetaccommodatie is via internet te reserveren maar zeker in het laagseizoen is dit niet nodig. Reis je op de bonnefooi, houd er dan wel rekening mee dat sommige adressen een minimumverblijf van twee of drie nachten vereisen. Soms is het nodig zelf handdoeken en zeep mee te brengen maar lakens en dekens zijn er altijd en waar nodig een klamboe.

Goedkope accommodatie is op Mauritius met name te vinden in Grand Baie en Pereybère in het noorden, in Flic en Flac aan de westkust en in Trou d’Eau Douce en Mahébourg aan de oostkust. Voordelig overnachten kan ook in eenvoudige hotels van Port Louis en de plateausteden maar toeristen komen daar zelden en echt gezellig zijn ze niet.

Op Rodrigues overtreft het aantal familiepensions en dergelijke veruit het aantal hotels.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius