Mauritius

Swipe

Luxe en superluxe

Mauritius heeft de grootste dichtheid van exclusieve vijfsterrenhotels (en een met zelfs zes sterren) op het zuidelijk halfrond. Hier geen volgebouwde kusten met lelijke hoogbouw maar smaakvolle resorts op de mooiste plekjes, uit het zicht van de bewoonde wereld. Vaak zijn ze in oriëntaals, Afrikaans of koloniaal design ingericht en sommige hebben een eigen 18-holes golfbaan.

De beste hotels zijn van groepen zoals Constance, Sun Resorts en Beachcomber en behoren tot de meest luxe in de wereld. In deze maar ook andere hotels is eersteklas service de norm. Gasten worden er vanaf de eerste tot de laatste minuut verwend en vertroeteld en wanen zich voorturend in de zevende hemel. Dat begint al meteen bij aankomst wanneer vriendelijk personeel je verwelkomt met natte doekjes, rozenwater en een frisse longdrink.

Bij nieuwere hotels is een deel van de kamers (of soms alle kamers) ondergebracht in riante villa’s met een eigen zwembad, voor wie nog meer privacy wil. De diensten van een butler zijn hierbij inclusief. Kortom, wie het neusje van de zalm wil is op Mauritius aan het goede adres. Laat je niet meteen afschrikken door de prijzen: veel hotels geven (vroegboek)korting, een kosteloze upgrade in het laagseizoen of gratis nachten bij een wat langer verblijf.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius