Mauritius

Swipe

Welke locatie?

Voordat je accommodatie boekt is het van belang te bedenken aan welke kant van het eiland je wilt verblijven. Houd daarbij ook rekening met het klimaat van het seizoen waarin je reist.  

Prefereer je wat drukte en vertier, ga dan naar het watersportcentrum Grand Baie in het noorden van het land. Het is een levendig toeristencentrum met bars, winkels en restaurants rond een baai met zeiljachten en andere boten. Het aanbod van hotels en appartementen is er groot. Een taxi, huurauto, bus of (brom)fiets brengt je in een paar minuten naar verderop gelegen stranden. Ten noorden van Grand Baie ligt Pereybère, ten zuiden ervan Trou aux Biches. Beide zijn wat rustiger dan Grand Baie en hebben een goed strand. Vanuit al deze plaatsen zijn dagtochten te maken naar kleinere eilanden voor de kust.

Andere bekende stranden liggen aan de westkust ten zuiden van de hoofdstad Port Louis: Flic en Flac, Wolmar, Tamarin en het schiereiland Le Morne. Behalve mooie stranden en goed zwemwater (en de mooiste zonsondergangen) zijn de watersportvoorzieningen er prima. Vooral Flic en Flac is sterk in opkomst. Diepzeevissers vinden veel van hun gading in het dorp Grande Rivière Noire. Ook voor een bezoek aan Black River Gorges National Park vormen deze plaatsen een goede uitvalsbasis.

Rustzoekers kiezen voor de oostkust waar de ongerepte stranden van Belle Mare en Palmar en enkele geïsoleerde tophotels trekpleisters zijn. Je kunt er dagtochten maken naar het mooie Île aux Cerfs en naar een van de domeinen, natuurparken in de groene heuvels. In de hete zomermaanden, als het klimaat aan de westkust verstikkend is, waait aan de oostkust een aangename wind, ideaal voor zeilers en windsurfers. In de wintermaanden echter kan het er nogal spoken en fris zijn.

Wil je iets in de buurt van het vliegveld, zoek dan accommodatie in het zuidoosten. Behalve het gerenommeerde Shandrani-hotel zijn er ook veel privé-bungalows te vinden rond Blue Bay en een aantal eenvoudige guesthouses in het alternatieve stadje Mahébourg.

De zuidkust van Mauritius is prachtig ruig. Vanuit een paar geïsoleerd gelegen luxehotels bij Bel Ombre is het Black River National Park gemakkelijk te bereiken.

Ook handig gelegen ten opzichte van het nationaal park is Chamarel, een lieflijk dorp in de heuvels. Voor liefhebbers van een groene omgeving de beste locatie.

Het geïsoleerde ‘antistress’ eiland Rodrigues tot slot, is qua toerisme nog nauwelijks ontwikkeld en is daarom alleen al ideaal voor avonturiers en rustzoekers. Bovendien behoren de duiklocaties bij Rodrigues tot de beste van de Indische Oceaan.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius