Mauritius

Swipe

Buitensportactiviteiten

Onder de noemers ‘eco-tourism’ en ‘adventure tours’ neemt de buitensport een enorme vlucht op Mauritius. Steeds meer hotels organiseren mountainbike-, wandel- en kajaktochten of andere ‘groene’ excursies voor hun gasten in de natuurgebieden van Mauritius.

Er zijn diverse plannen om het eiland op dit gebied verder te ontwikkelen, al was het maar om de overbelaste kust wat ademruimte te geven. Helaas blijkt de term ‘eco’ wel wat hol want het ecologische aspect van dergelijke tours staat vaak in de schaduw van het commerciële belang; bewust omgaan met de natuur is er niet altijd bij. De milieuverstorende quadtours zijn hier een voorbeeld van.

Adressen

Pionier van de echte eco-tours was de hotelketen Beachcomber, in samenwerking met de Mauritius Wildlife Foundation. Hotel Shandrani (bij Blue Bay) bijvoorbeeld heeft voor gasten en niet-gasten het Beachcomber Sport & Nature-programma met dagelijks keuze uit excursies naar domeinen en Île aux Aigrettes, fiets-, wandel- en kajaktochten, canyoning bij Eau Bleue en de beklimming van Lion Mountain.

 

Yemaya Adventures, tel. 752 0046; www.yemayaadventures.com (wandeltrektochten, kajak- en mountainbiketours).

Yanature,  tel. 785 6177; www.yanature.com (idem).

Otelair, tel. 796 6750; www.otelair.com (o.a.canyoning rond de watervallen van Eau Bleu).

Vertical World, tel. 254 6607; www.verticalworldltd.com. (o.a. trektochten door Black River National Park). 

 

10 prachtige bestemmingen in Mauritius