Mauritius

Swipe

Diepzeevissen

Mauritius is een van de best denkbare bestemmingen voor diepzeevissen. Sportvissers gaan met modern materieel op zoek naar grote vissen zoals haaien, zwarte en blauwe marlijn, tonijn, zwaardvis, barracuda en de razendsnelle wahoo. Vertrekpunten zijn Grand Baie, Grande Rivière Noire en Trou d’Eau Douce.

Wedstrijden zijn er ook: de meest prestigieuze is de Marlin World Cup in december, georganiseerd door het Pirogue Hotel in Wolmar, huisadres van de Mauritius Fishing Association. In januari of februari is er jaarlijks een viswedstrijd in Grande Rivière Noire.

Veel grote hotels hebben eigen boten of je kunt je inschrijven bij onafhankelijke diepzeevisclubs voor een hele of halve dag vissen. Er gaan maximaal zes personen mee, bij voorkeur niet meer dan drie vissers. De boten zijn van alle moderne middelen voorzien en de deskundige bemanning helpt met het binnenhalen van de vangst, wat soms nog een hele strijd is. Later op de dag wordt de buit in de haven gewogen waarna de trotse visser ermee op de foto gaat. Grote exemplaren van gevangen vis worden verkocht op de markt of aan hotels waarbij de opbrengst ten goede komt aan de visclub en de bemanning. Kleinere vissen kun je desgewenst meenemen en in een restaurant laten bereiden. Milieubeschermingsorganistaties dringen er echter op aan de gevangen vis zoveel mogelijk terug te gooien, een oproep waar meer en meer gehoor aan wordt gegeven. Prijzen (charter van hele boot) lopen uiteen van 400 tot ?1000 euro voor een hele dagtocht (9 uur) of van  350 tot ?950 euro voor een halve dag (6 uur). Drankjes zijn altijd inclusief, soms ook de lunch.

Wil je het eenvoudig houden ga dan met een vissersboot mee. De vissers verwachten een kleine vergoeding en een deel van de vangst.

Adressen

* Sport Fisher, Grand Baie, tel. 263 8358; www.sportfisher.com
* Corsaire Club, Mont Choisy, tel. 265 5209
* La Pirogue Big Game Fishing, Wolmar, tel. 453 8054/453 5038; www.lapiroguebiggame.com
* Professional Big Game Fishing Charter Association, La Preneuse, tel. 683 6579
* J.P. Henry Charters, Grande Rivière Noire, tel. 729 0901; www.blackriver-mauritius.com
* Le Morne Anglers Club, Grande Rivière Noire, tel. 483 5801; www.morneanglers.com
* Centre de Pêche Île Maurice, Islands Sports Club, Grande Rivière Noire, tel. 686 6522
* Beachcomber Fishing Club, Le Morne, tel. 450 5050
* Sourcouf, Trou d’Eau Douce, tel. 419 3198

10 prachtige bestemmingen in Mauritius