Mauritius

Swipe

Fietsen

De goede wegen van Mauritius lenen zich prima voor fietstochten. Vooral de weggetjes langs de suikervelden zijn rustig en heel geschikt. Je rijdt er langs hoge hagen van suikerriet, wiegend in een zachte bries. Echte ‘cracks’ kunnen zich met een mountainbike of racefiets met genoeg versnellingen uitleven in de bergen. Goede mountainbikes zijn overal te huur en georganiseerde dagtochten zijn ook mogelijk.

Fietsers met zin voor avontuur kunnen zelf een langere tocht over het eiland uitzetten, een uitstekende manier om Mauritius en de bevolking in al haar facetten te leren kennen. In dat geval is het raadzaam een eigen fiets en fietstassen mee te brengen. Of koop een fiets bij Bike World in Port Louis. Na de vakantie wordt hij netjes voor je ingepakt zodat hij mee kan in het vliegtuig naar huis.

In juni wordt de Rando Raid gehouden. Deelnemers aan dit fietsevenement kunnen kiezen uit drie afstanden: 15, 30 of 45 km, geschikt voor alle niveaus dus. Rando Raid wordt georganiseerd door de Mountain Bike Commission, tel. 570 1568.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius