Mauritius

Swipe

Golfen

Mauritius was na Engeland en India het derde land waar een golfbaan werd aangelegd (1844). Nu zijn er zeventien 9- en 18-holes golfbanen, de meeste behorende bij een hotel of gedeeld door een paar hotels. Allemaal zijn ze even mooi aangelegd, fraai geïntegreerd in het landschap.

Bekend zijn The Links en The Legend, de twee 18-holes banen van Belle Mare Plage www.bellemareplagehotel.com. The Legend is een professionele baan ontsproten aan het brein van de Zuid-Afrikaanse golfkampioen en architect Hugh Baiocchi. The Links is ook toegankelijk voor golfers die niet in het hotel verblijven. Nieuwste aanwinsten zijn de banen van het Anahita-resort (oostkust), villapark Tamarina (westkust) en Golf du Château bij Bel Ombre, (zuidkust).

Dat golfen niet alleen bestemd is voor mensen met veel geld blijkt bij de Ghymkhana Club, het oud-koloniale golfterrein in Vacoas tel. 697 7045; www.mgc.intnet.mu. (Tijdelijk) lidmaatschap is hier betaalbaar en iedereen is welkom. De jaarlijkse Golf Open wordt op Mauritius in december gehouden.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius