Mauritius

Swipe

Vogels kijken

Er leven heel wat bijzondere vogels op Mauritius maar liefhebbers moeten er wel wat moeite voor doen om ze te zien. De zeldzame soorten zijn schuw en verstoppen zich in afgelegen gebieden.

Breng een bezoek aan Bassin Blanc, Black River Gorges National Park en Île aux Aigrettes voor onder andere de roze duif, de fody en de echoparkiet. Kolonies zeevogels verzamelen zich op de kleinere onbewoonde eilanden ten noorden van Mauritius. Domaine d’Anse Jonchée is een goede plek om de Mauritiaanse kestrel en de bulbul in het wild te zien. Wil je het gemakkelijker, ga dan naar het Casela-vogelpark. Op Rodrigues zijn vogels te spotten bij Cascade Pigeon en Solitude.

Vogelreservaat

Mirgranten uit Europa en het Midden-Oosten strijken in de zomermaanden neer in het Rivulet Terre Rouge Estuary Birds Sanctuary (RTREBS), een Ramsar Wetland en belangrijke overwinteringslocatie voor oeverlopers, regenwulpen, zilverplevieren, steenlopers en groene reigers. Het reservaat ligt aan de kust ten noorden van Port Louis en is circa 26 hectaren groot. Bij het bezoekerscentrum is een platform vanwaar de vogels met verrekijkers te observeren zijn. Geopend in het weekend, oktober t/m april, 7-15 uur, tel. 217 2886/7; www.ramsar.org.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius