Mauritius

Swipe

Wandelen/trekking/hardlopen

De mooiste wandelingen zijn te maken in Black River Gorges National Park in het bosrijke zuidwesten van Mauritius. Daar is zo’n vijftig kilometer aan wandelpaden uitgezet. Hier zijn ook mogelijkheden voor meerdaagse trektochten. Wandelroutes zijn verder te volgen in de domeinen in het oosten en midden van het eiland en bij de bergen Le Pouce, Trois Mamelles, Pieter Both, Lion Mountain, Morne Brabant en Snail Rock.

Bergklimmen kan op Black River Mountain, Trois Mamelles, Pieter Both en Le Pouce.Een echte uitdaging vormt de Montagne du Rempart, vanwege zijn silhouet ook wel de ’tropische versie van de Matterhorn’ genoemd. Deze ligt achter het Casela Bird Park bij het begin van de weg naar Magenta. Erg hoog is hij niet (545 m) maar voor Mauritiaanse begrippen is de klim stijl en moeilijk, alleen geschikt voor ervaren klimmers.

Rond het plaatsje Souillac aan de ruige zuidkust zijn ook leuke wandelingen te maken, langs de kust of naar de Rochester-watervallen in het binnenland. Ook het Wolmar-natuurreservaat aan de westkust biedt mogelijkheden. Een van de mooitste wandelroutes loopt langs de oostkust van Rodrigues.

Voor vervoer naar het beginpunt van de wandelingen zijn wandelaars aangewezen op een auto. Handig is een auto met chauffeur die je aan het eindpunt weer opwacht zodat je niet dezelfde route terug hoeft te lopen. Het is in sommige gevallen ook mogelijk een bus te nemen. Houd daarbij rekening met wachttijden.

Royal Raid

Een uitdaging voor hardlopers is de Royal Raid. Bij deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt 35 of 80 km (hard)lopend afgelegd door het groene hart van Mauritius. De winnaars verdienen gratis hotelovernachtingen. Een hardloopwedstrijd (10 of 25 km) op het Ferney-domein wordt gehouden in oktober.

Waarschuwing voor wandelaars: ga niet zonder ervaren gids in grotten die je misschien tegenkomt. Sommige zijn onveilig door instortingsgevaar en maar weinig mensen weten er de weg. Vroeger gebruikten slaven en piraten de spelonken als schuilplaats.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius