Mauritius

Swipe

Zeilen

Het hele jaar door (minder in het cycloonseizoen) glijden er zeilboten in alle soorten en maten langs de kust en zijn er talloze mogelijkheden voor zeilexcursies. Kleine zeilbootjes zoals dingy’s zijn bij strandhotels gratis te gebruiken. Grote catamarans en zeiljachten met of zonder bemanning zijn in hun geheel te charteren of je kunt je aansluiten bij een dinercruise, sunsetcruise of een dagtocht langs kleinere eilandjes.

Op mooie, wolkenloze dagen is een aangenamer tijdverdrijf haast niet denkbaar. Schoenen uit en varen maar! Terwijl jij ontspannen op het dek ligt te genieten van de zon en de golven, werkt de bemanning zich in het zweet en zorgt voor het zeil, het roer en de bar. Met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen (zomer), walvissen (winter), zeeschildpadden of grote vissen voorbijkomen. Meestal is er tijd om te zwemmen en snorkelen en soms ook gelegenheid om te waterskiën of parasailen.

Zeiltochten zijn enorm populair en in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op het water. De tochten vertrekken uit Grand Baie, Flic en Flac, Tamarin, Trou d’Eau Douce en Blue Bay en kosten gemiddeld 45 euro per persoon, inclusief drankjes, lunch en vaak ook een afsluitende ségavoorstelling van de bemanning. Neem in de wintermaanden een windjack mee en vermijd erg winderige dagen (of slik iets tegen reisziekte als je daar gevoelig voor bent).

Zeilers die met een eigen schip bij Mauritius arriveren kunnen zich vervoegen bij de Grand Baie Yacht Club in Grand Baie, tel. 263 8568, de havenautoriteiten van Port Louis, tel. 206 5400; www.mauport.com of de Caudan Marina in Port Louis tel. 210 4928.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius