Mauritius

Swipe

Medische zorg op Mauritius

Algemene medische zorg op Mauritius is gratis in gezondheidscentra en de grote overheidsziekenhuizen (onder andere in Port Louis, Pamplemousses en Rose Belle). Artsen en verplegend personeel zijn goed opgeleid maar het ontbreekt in deze ziekenhuizen aan materiaal en mankracht. De wachttijden zijn daardoor onthutsend lang. In privéklinieken zijn de omstandigheden beter.

Of ga direct naar een van de apotheken waar men je ook goed kan adviseren. Apotheken zijn bij toerbeurt 24 uur per dag geopend en veel medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar. De tandheelkundige faciliteiten zijn over het algemeen goed en opticiens werken eveneens goed en snel.

Bewaar bij uitgebreide medische behandeling alle bonnetjes zodat je de kosten later bij de verzekering kunt declareren. Neem bij ongeval of ziekenhuisopname altijd contact op met de alarmcentrale van de reisverzekering.

Nieuw op Mauritius is het ‘medisch toerisme’, een combinatie van vakantie en plastische chirurgie, haartransplantatie of gebitscorrectie. Dit alles is op Mauritius goedkoper dan in Europa. Wie hierin geïnteresseerd is kan het best contact opnemen met de MTPA of direct met een van de klinieken vermeld op www.celebratemauritius.com/healthcare.html.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius