Mauritius

Swipe

Kinderactiviteiten

Kinderen hoeven zich op Mauritius geen moment te vervelen. De strandhotels hebben bijna allemaal een kidsclub waarin ze een aantal ochtenden of middagen per week worden beziggehouden met sport en spel. Er zijn verder volop mogelijkheden om te gaan waterfietsen, windsurfen, zeilen, kajakken of mountainbiken. En hebben ze genoeg van het strandleven dan wachten in het binnenland genoeg leuke attracties.

Waterratten kunnen zich uitleven in Le Waterpark bij Belle Mare en vanaf een jaar of acht kunnen kinderen de eerste beginselen van het snorkelen leren. Duiken kan vanaf ongeveer 12 jaar. Voor dierenliefhebbers zijn er het zeeaquarium bij Pointe Aux Biches, vogelpark Casela, Yemen safaripark (wandelen met leeuwen) bij Tamarin en de krokodillen en reuzenschildpadden van La Vanille in het zuiden bij Souillac.

Avontuurlijk ingestelde kids zullen een zeiltocht naar een van de eilandjes voor de kust wel waarderen. Leuk voor het hele gezin is een bezoekje aan Parc Aventure Chamarel waar je als een aapje een route over touwbruggen tussen de bomen volgt. Voor oudere kinderen is de ‘rando fun’ van Casela een hele uitdaging. Of misschien voel je meer voor een tochtje met de Blue Safari Submarine, spannender dan de toch wat tamme glasbodemboten.

En mocht het weer een keertje tegenzitten dan zijn er een paar erg leuke, niet-stoffige musea zoals het Rajiv Ghandi Science Centre in Moka en het Suikermuseum in Pamplemousses.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius