Mauritius

Swipe

Verblijf

Voor een gezinsvakantie op Mauritius valt het te overwegen om een vakantiewoning te huren. Je hebt dan meer privacy en beschikt over een eigen keuken. In de hotels krijgen kinderen korting of slapen gratis op de kamer van de ouders. Vaak bestaat de mogelijkheid geschakelde kamers (met tussendeur) te boeken of er zijn ruime familiesuites. De hotels van Beachcomber hanteren kinderkortingen tot 16 jaar.

Grote strandhotels hebben een speeltuintje op het terrein, een apart kinderzwembad, een kidsclub en een oppasservice.

Op zoek naar een all-inclusive hotel? Het gezinsvriendelijke Shandrani-hotel www.shandrani-serenityplus.com heeft een van de meest uitgebreide all-inclusive-arrangementen (met ook wat minder gangbare onderdelen zoals rondleidingen door de keuken en astronomieavonden), veel watersportmogelijkheden, fietsen, een goede spa en een leuk eco-excursieprogramma. Le Victoria heeft zeer ruime, stijlvolle familieappartementen met grote balkons en veel privacy. Dit hotel is ook heel geschikt voor tieners: tijdens de (Franse) schoolvakanties is er voor hen een apart activiteitenprogramma. Hetzelfde geldt voor het Heritage Resort en het Sugar Beach Resort. In Engeland getrainde nanny’s bezorgen kinderen een leuke dag in de kidsclub van het luxieuze Anahita Resort. In The Plantation krijgen kinderen een eigen zonnebed en badjas op maat. Voor wie wat minder te besteden heeft biedt hotel Le Canonnier een goede prijs-kwaliteitverhouding. Meer informatie over al deze hotels op www.mauritiusinfo.nl of www.beachcomber-hotels.com. Ze zijn te boeken via Nederlandse touroperators. 

Neem voor de kleintjes wat strandspeelgoed en zwembandjes mee want deze zijn ter plaatse moeilijk te krijgen. De meeste hotel-restaurants hebben kinderstoelen (‘high chairs’). Kindermenu’s daarentegen zijn een vrij onbekend fenomeen. Je kunt natuurlijk wel om een halve portie of een extra bord vragen. Ook zal niemand vreemd opkijken als je zelf iets te eten meebrengt voor de kleintjes.

Wegwerpluiers zijn te koop in grote supermarkten (o.a. Grand Baie, Port Louis) maar duurder dan in Europa. Het aanbod van babyvoeding en dergelijke is beperkt dus het is wellicht verstandig om vertrouwde spullen mee te nemen van huis.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius