Mauritius

Swipe

Naar Mauritius

Mauritius’ nationale luchtvaartmaatschappij Air Mauritius (MK) www.airmauritius.com vliegt non-stop vanaf diverse Europese luchthavens (waaronder Londen en Parijs) naar SSR Airport op Mauritius. Deze vluchten zijn ook in Nederland en België te boeken. Je vliegt dan eerst met een andere maatschappij naar een van de genoemde steden. De vlucht vanaf Parijs duurt circa 11 uur.

Air Mauritius is klein maar heeft een moderne vloot (het was de eerste maatschappij die de Boeing 767-200 aanschafte) en staat bekend om het comfort en de goede service. Het logo van Air Mauritius bevat uiteraard niet de vleugellamme dodo maar een gestileerde versie van de paille-en-queue, een tropische zeevogel met een lange dunne staart. Het frequent flyer-programma van deze maatschappij heet Kestrelflyer.

Vanaf Schiphol of Brussel is het ook mogelijk gebruik te maken van lijndiensten van Air France (via Parijs) of British Airways (via Londen). Er gaan geen chartervluchten van Nederland of België naar Mauritius. Dit was tot nu toe Mauritiaans beleid maar er gaan geruchten dat dit zal veranderen.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius