Mauritius

Swipe

Aankomst op en vertrek van Mauritius

Vliegtuigen arriveren op Sir Seewoosagur Ramgoolam (SSR) International Aiport (MRU) bij Plaissance aan de oostkust, tel. 603 6000; http://aml.mru.aero. Het vliegveld ligt 45 km van de hoofdstad Port Louis en 6 km van het stadje Mahébourg. Het is een moderne luchthaven waar de douaneformaliteiten rustig en vriendelijk worden afgehandeld. Bij de paspoortcontrole wil de beambte ook je retourticket zien en een ingevulde ‘embarkation card’, welke meestal al in het vliegtuig is uitgereikt. Heb je geen hotelreservering vul dan bij ‘adres’ toch de naam van een willekeurig hotel in om lastige vragen te voorkomen.

 In de aankomsthal vind je wisselkantoren, balies van Air Mauritius en van de MTPA (met lege schappen) en een van de AHRIM (voor hotelreserveringen). Verder zijn er loketten van reisagenten en autoverhuurbedrijven. Het is overigens niet mogelijk op het vliegveld ad hoc een auto te huren. Alleen auto’s die vooraf gereserveerd zijn kunnen er worden afgehaald. Buiten de aankomsthal zijn pinautomaten, telefoons, een snackbar en een postkantoortje.

Parkeren bij het vliegveld kan per uur of per dag maar de ruimte is beperkt. Bij vertrek uit Mauritius dien je de huurauto te parkeren op de daarvoor aangegeven vakken op het aankomstniveau (begane grond). Let op: sleutels van huurauto’s moeten worden ingeleverd bij de loketten achterin de aankomsthal. Laat de sleutels zien aan de bewaking en je mag doorlopen. De incheckbalies bevinden zich op de eerste etage. Daar zijn ook weer wisselkantoren te vinden voor het terugwisselen van roepies, er is een bloemenwinkel en een kleine snackbar. Na de paspoortcontrole kom je bij de obligate duty freewinkels (betalen met euro’s kan), een boekhandel, souvenirwinkels en een zelfbedieningsrestaurant.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius