Mauritius

Swipe

Bagage en kleding

Bagage

Bij een vlucht in de economy class is twintig kilo bagage toegestaan, bij Air Mauritius en British Airways 23 kilo. Ook aan het gewicht, afmetingen en inhoud van de handbagage worden grenzen gesteld. Informatie hierover is te vinden in ANVR-folders (verkrijgbaar bij het reisbureau) en op de websites van luchtvaartmaatschappijen.

Bij sommige maatschappijen mogen windsurfers en duikers tien kilo extra bagage meenemen. Wil je van deze mogelijkheid gebruikmaken, dan moet je dat melden bij reservering van het ticket. Neem de bevestiging mee naar de incheckbalie. Voor duikflessen en halogeenlampen is apart toestemming nodig. Let op: voor vluchten tussen Mauritius en Rodrigues geldt een bagagemaximum van 15 kilo.

Kleding

Luchtige kleding van katoen of linnen draagt prettig in het subtropische klimaat van Mauritius. Vergeet ook je bikini of zwembroek niet maar bedenk dat het dragen van badkleding alleen acceptabel is op het strand en bij het zwembad, niet op straat. Topless zonnen is buiten de hotels zowel op Mauritius als op Rodrigues ongepast, helemaal op openbare stranden waar de bevolking geheel gekleed of in zeer degelijk badpak te water gaat. Strings kunnen daar ook niet.

Voor de koelere avonden is wat warmere kleding handig, voor hoger gelegen gebieden ook een jas, vooral in de winter (juli, augustus). Aan de oostkust wordt het in deze periode rond 17.00 uur al fris. De betere hotels en restaurants kennen voor het diner een ‘dress code’, dat wil zeggen een lange broek en overhemd voor de heren en een rok, jurk of geklede broek voor de dames. In overige restaurants wordt het op prijs gesteld dat in ieder geval knieën en schouders bedekt zijn.

Stevige wandelschoenen zijn onmisbaar voor de natuurgebieden, kunststof sandalen in ondiep water en bij het snorkelen. Voor het observeren van vogels en bij de vele uitkijkpunten op het eiland zul je veel plezier hebben van een verrekijker. Een opvouwbaar parapluutje is handig bij onverwachte regenbuien en een zaklamp kan van pas komen als de stroom uitvalt.

Mocht je iets vergeten zijn: veel is te koop in de supermarkten van Mauritius. Er zijn bovendien veel leuke souvenirs verkrijgbaar dus laat wat ruimte in de koffer over. Neem wel voldoende zonnebrandmiddel en een insectenafweermiddel mee. Deze artikelen zijn ter plaatse moeilijk te vinden en/of prijzig.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius