Mauritius

Swipe

Omgangsvormen

Mauritianen zijn over het algemeen beleefd, voorkomend en geduldig. Ze komen aanvankelijk misschien wat terughoudend over maar blijken graag een praatje te maken en hun behulpzaamheid jegens vreemdelingen is groot. Gevoel voor humor is hen ook niet vreemd, ze nemen je graag in de maling.

Valt de naam Nederland (Holland) dan wordt dat meteen geassocieerd met de komst van suikerriet. Toeristen zijn welkom op feesten en kunnen rekenen op veel bijval als ze proberen de séga mee te dansen. De Mauritiaanse gastvrijheid kent nauwelijks grenzen en het is soms niet eenvoudig om het zoveelste glas rum of lekkere hapje af te slaan.

Nog wat algemene regels: Het is onbeleefd om in het openbaar te roken, vooral bij moskeeën en tempels. In restaurants en dergelijke is roken verboden. Als je iets aanpakt doe dat dan met de rechterhand, de linker is ‘onrein’. Doe de schoenen uit bij bezoek aan woonhuis, tempel of moskee. Zorg bij tempel- en moskeebezoek dat knieën en schouders bedekt zijn, bij moskeeën soms ook het hoofd. Raak geen godenbeelden aan in tempels. Badkleding dragen buiten de stranden is ongepast. Uitingen van genegenheid tussen man en vrouw in het openbaar zijn 'not done'.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius