Mauritius

Swipe

Sport

Veel Mauritianen houden van sport, in actieve maar vooral in passieve zin, als toeschouwer dus. Heel wat eilandbewoners krijgen op zaterdagmiddag de kolder in de kop en trekken naar Port Louis om daar de paardenraces bij te wonen. Het seizoen loopt van april tot december en eind augustus vindt de derby plaats, de belangrijkste race van het jaar.

Er zijn basketbal-, handbal- en volleybalclubs, zowel voor mannen als vrouwen, en golf en tennis vormen een geliefd tijdverdrijf onder de welgestelden. Voetbal is ook enorm populair. Het nationale team traint in het stadion van Curepipe, www.mauritiusfootball.com. De Mauritianen zijn ook fanatieke supporters van Engelse voetbal- en rugbyclubs en volgen nauwlettend de Britse voetbalcompetities op televisie.

Mauritius is deelnemer aan de Indian Ocean Island Games, een interland-evenement waaraan ook Réunion, de Seychellen, Madagaskar en de Comoren deelnemen. Deze games worden elke vier jaar gehouden waarbij steeds een ander eiland gastheer is.

Sportieve evenementen waaraan iedereen kan deelnemen (denk aan fiets-, zeil- en diepzeevis-wedstrijden) staan vermeld op www.tourism-mauritius.mu.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius