Mauritius

Swipe

Restaurants

In de hotel-restaurants van Mauritius staan over het algemeen ‘internationale’ gerechten op het menu en af toe lokale dissen, aangepast aan de smaak van westerse toeristen.

De maaltijden worden à la carte of in buffetvorm aangeboden. In sommige hotels zijn deze buffetten tot ware kunst verheven met een enorm aanbod van pasta’s, curry’s, diverse salades, fruit, groenten en verse vlees- en visgerechten uit alle windstreken die worden bereid waar je bijstaat. Houd je van zoet maar tel je calorieën dan zul je je bij de zaligheden op de afdeling ‘desserts’ danig moeten beheersen, en dat iedere dag weer. Alles wordt gedecoreerd met creatief gesneden fruit of uit ijs of boter gebeeldhouwde figuren. Sommige hotels hebben hiervoor talentvolle ‘kitchen artists’ in dienst.

In driesterrenhotels zijn de buffetten een stuk eenvoudiger, daar is de keuze beperkt. Buiten de hotels loopt het restaurantaanbod uiteen van heel eenvoudig en goedkoop tot chique gastronomierestaurants met verfijnde menu’s op schitterende locaties. Liefhebbers van fastfood kunnen in de steden terecht bij filialen van Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken en McDonald’s.

Vis staat natuurlijk altijd op de kaart maar ook lamsvlees, kip, rund en varkensvlees. Frans-georiënteerde restaurants serveren bijna het hele jaar wild (hert, wild zwijn, haas). Probeer hier ook eens een palmhartensalade en gerookte marlijn. Veel Mauritiaanse restaurants hebben Chinese eigenaars maar serveren ook gerechten van andere keukens, van alles wat. Minder talrijk zijn de specifiek Indiase en creoolse restaurants.

De lunch is de belangrijkste maaltijd op Mauritius. Buiten de toeristische plaatsen zijn veel restaurants ‘s avonds gesloten. Zijn ze wel open dan sluiten ze vroeg (rond 22 uur). Op drukke vrijdag- en zaterdagavonden en voor de zondagse lunch is het verstandig te reserveren.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius