Mauritius

Swipe

Uitgaan

Party-eiland? Nou nee, Mauritius staat niet bepaald bekend om z’n spetterende uitgaansleven. Full moon-parties en dergelijke zul je hier niet aantreffen en karaokebars zijn (gelukkig) een onbekend fenomeen. Maar veranderingen zijn merkbaar en het is al een stuk levendiger dan tien jaar geleden.

Grand Baie had lang de reputatie het beste uitgaanscentrum te zijn maar dan alleen op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Nachtvlinders strijken er neer in bars, restaurants met livemuziek, dancings en enkele nachtclubs. Het leven komt hier vrij laat op gang, vaak pas na middernacht. Sluitingstijd is rond vier uur ‘s morgens.

In opkomst is het uitgaansleven van Flic en Flac waar de ene na de andere bar en club worden geopend. Ook het Caudan Waterfront-complex in Port Louis is op vrijdag- en zaterdagavond nog redelijk levendig. Trendy jongeren en rijkere Mauritianen bezoeken daar de bars en restaurants, het casino, de dancing of de bioscoop.

Grote hotels organiseren een paar maal per week een disco, modeshow, séga-avond of een andere culturele show. Séga-uitvoeringen in de hotels zijn soms nogal geroutineerd en hebben weinig te maken met de spontane, traditionele séga maar met een beetje geluk tref je een goed gezelschap en heb je een leuke avond. Op overige avonden speelt er vaak een lokaal (cover)bandje.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius