Mauritius

Swipe

Culturele evenementen

Op zoek naar een beetje cultuur? Er zijn twee culturele centra in Moka: het Mahatma Gandhi Institute en het Chinese Cultural Centre. In beide centra zijn uitvoeringen van gezelschappen uit India of China bij te wonen.

In Rose Hill promoten de British Council en het Centre Charles Baudelaire respectievelijk de Engelse en de Franse cultuur met een ruim aanbod van theater, films en lezingen. Hetzelfde doet de Alliance Française in Port Louis, 1 Victor Hugo Street, Belle Village, tel. 212 2949.

In het mooie oude theater van Port Louis, het moderne Swami Vivekananda Centre in Pailles en in het barokke Plaza Theatre van Rose Hill treden onregelmatig theatergezelschappen en musicalverenigingen op en een enkele keer een Europees orkest of dansgezelschap. Ook het Operafestival van Mauritius (september) vindt in deze theaters plaats.

Ben je begin december op Mauritius dan val je met je neus in de boter: het is dan tijd voor het Festival International Kréol waarvan Mauritius sinds 2006 gastland is. Promotie van de creoolse cultuur staat hierbij centraal, in de vorm van concerten, dans- en modeshows en theater.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius