Mauritius

Swipe

Verkeer en vervoer

Wegverkeer Er is een goed geasfalteerd netwerk van hoofdwegen op Mauritius maar slechts één weg verdient het predicaat ‘snelweg’. Deze loopt van het vliegveld naar de hoofdstad Port Louis en vandaar verder noordwaarts naar Grand Baie. De oudere Royal Road/Route Royal loopt parallel aan deze M1/M2, gaat dwars door de plateausteden en volgt dan de westkust, zowel in noordelijke als zuidelijke richting.

Op secundaire wegen zijn kuilen en gaten niet ongewoon. Ze zijn soms ook erg smal maar buiten de steden heerlijk rustig en vaak prachtig groen. Wegen in het zuiden van het eiland zijn rustiger dan die in het noorden.  Wel laat de bewegwijzering buiten de hoofdwegen nogal te wensen over. Aanwijzingen ontbreken soms helemaal of zijn onduidelijk, op te kleine, verscholen of onleesbare handgeschreven bordjes.

Straatnamen staan aangegeven in het Frans, verkeersaanduidingen in het Engels. Parkeerplaatsen zijn in de steden moeilijk te vinden. Vaak is parkeren alleen toegestaan met een parkeervoucher. Deze zijn te koop bij benzinestations.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius