Mauritius

Swipe

Autohuur

Wie in eigen tempo meer van het eiland wil zien kan overwegen een auto te huren. Bedenk wel dat de Mauritianen een geheel eigen rijstijl hebben waarbij gevaarlijke inhaalmanoeuvres niet geschuwd worden. Als automobilist moet je ook voortdurend op je hoede zijn voor overstekende honden en slingerende fietsen. Kom niet te dicht bij de berm, de greppels kunnen behoorlijk diep zijn, vooral tussen suikerrietvelden. Hoed je ook voor de bussen die als gekken rijden of volkomen onverwacht stoppen bij onzichtbare bushaltes. ’s Avonds rijden is lastig vanwege de matige of ontbrekende wegverlichting.

Auto’s van geregistreerde verhuurbedrijven hebben een gele nummerplaat. Bekende internationale autoverhuurders (Hertz, Budget, Avis enzovoort) hebben balies in grote hotels en op het vliegveld (uitsluitend voor het afhalen van gereserveerde auto’s) en kantoren in Grand Baie en verschillende andere steden. Hotels zonder verhuurbalie kunnen op verzoek een auto regelen maar dit is vaak onnodig duur. Lokale bedrijven zijn goedkoper en net zo goed.

De meeste verhuurbedrijven stellen een minimumleeftijd van 21, soms 23 of zelfs 25 jaar. Een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs is voldoende voor een korte huurperiode. Ook jeeps en minibusjes zijn te huur. Gebruikelijk is om autohuur met een creditcard te betalen. Meestal is een onbeperkt aantal kilometers (Unlimited Mileage) bij de huurprijs inbegrepen evenals een inzittendenverzekering (Personal Accident Insurance). Voor de afkoop eigen risico (Collision Damage Waiver) moet nog iets worden bijbetaald. Een alternatief voor autohuur is een huurauto met chauffeur. Je betaalt daarvoor circa Rs 500 per dag extra.

Benzinestations zijn er volop maar de meeste zijn ‘s avonds gesloten. De pompbediende tankt voor je. 

10 prachtige bestemmingen in Mauritius