Mauritius

Swipe

Taxi

Taxi’s staan op Mauritius gereed op vaste standplaatsen. Deze liggen vaak bij busstations en voor de ingang van veel hotels. Staan er geen taxi’s, vraag dan of de receptionist er een voor je regelt.

Geregistreerde taxi’s hebben aan beide zijden een geel vierkant met daarin de naam van de plaats waar ze gestationeerd zijn. Meters zijn er wel maar worden zelden gebruikt. Om onaangename verrassingen te voorkomen is het daarom zaak een duidelijke prijsafspraak te maken voordat je instapt. In de taxi ligt een lijst met tarieven, wat enige houvast biedt en hotels hebben vaak een tarievenlijst bij de receptie hangen. Voor een korte rit betaal je Rs 50 - 100. Na zonsondergang gaan de prijzen omhoog en voor bagage betaal je extra. ‘s Avonds laat en ‘s nachts zijn taxi’s moeilijk te vinden.

In de steden rijden ook taxi-trains (deeltaxi’s) die vaste routes rijden en meerdere passagiers per keer vervoeren. Handig voor wie de weg al een beetje kent. Je kunt ze aanhouden langs de weg in de buurt van bushaltes en je betaalt een vaste prijs, iets meer dan dat van een buskaartje. Er zijn ook niet-geregistreerde taxi’s, de taxis marrons. Bij hen ontbreekt het gele vierkant op de zijkant. Ze zijn goedkoop maar je kunt nergens met eventuele klachten heen.

Het is ook mogelijk een taxi voor een halve of hele dagtocht te charteren. Dit kan een leuke manier zijn om ook wat minder bekende hoeken van het eiland te leren kennen. Sommige taxichauffeurs echter hebben de onhebbelijke gewoonte je naar winkels en restaurants te rijden waar je niet om hebt gevraagd omdat ze daar commissie ontvangen. Ben je hier niet van gediend, maak dat dan meteen duidelijk. Taxi’s zijn ook gemakkelijk online te boeken bij www.taxismauritius.com.

10 prachtige bestemmingen in Mauritius