Mauritius

Swipe

Markten en supermarkten

Iedere stad van betekenis heeft dagelijks of een paar maal per week een markt waar verswaren en andere zaken (kleding, keukenspullen, manden, illegale kopieën van dvd’s en religieuze parafernalia) aan de man worden gebracht. Er zit veel rommel tussen maar soms kun je er voor een prikje iets leuks of handigs op de kop tikken. Groenten, fruit, vlees en vis zijn er ook heel voordelig. En zelfs al koop je niets, het is een leuke ervaring om je tussen het publiek te begeven, onbekende vissen en vruchten te bekijken en ergens aan een minitafeltje neer te strijken voor een hapje en drankje.

Voor de overige boodschappen kun je terecht in supermarkten in de grotere steden of in de magazins en boutiks, buurtwinkels in de dorpen waar de waren in vitrines liggen uitgestald. De bakkerijen van de supermarkten verkopen in de ochtend verse croissantjes en stokbrood. In Grand Baie is een grote Super-U gevestigd waar ook kleding, dvd’s en huishoudelijke artikelen te koop zijn. Neem zelf een of doos of tas mee want plastic tasjes zijn niet vanzelfsprekend, je moet er voor betalen.

De grote bazar van Grand Baie (dagelijks) is meer gericht op toeristen. Je vindt er veel badkleding en dergelijke. De grootste markt van het land is in Port Louis (maandag t/m zaterdag). Hier is de eerste verdieping in beslag genomen door textiel- en souvenirverkopers. Andere grote markten zijn te vinden in Goodlands (dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag), Mahébourg (maandag), Quatre Bornes (donderdag en zondag), Curepipe (woensdag en zaterdag) en Flacq (woensdag en zondag).

10 prachtige bestemmingen in Mauritius