Namibië en Botswana

Swipe

Een reis plannen door Namibië en/of Botswana

Op stap gaan door Namibië of Botswana doet u niet zomaar. Het vereist een degelijke voorbereiding, niet in de laatste plaats omdat u lang niet overal zomaar terecht kunt. Omdat de afstanden heel wat groter zijn dan die waaraan u gewend bent, rijdt u ook niet zomaar naar een volgende plaats met de gedachte dat daar dan wel plaats zal zijn. Het hangt er een beetje vanaf wat u wilt en waar u tegen bestand bent. Wilt u zeker zijn van een overnachtingsplaats met enig comfort, dan is vooraf bespreken een vereiste. In veel plaatsen zijn wel overnachtingsmogelijkheden vrij, maar of iedereen daar ook wil overnachten...?

Openbaar vervoer in Namibië en Botswana is niet al te best geregeld en wilt u er zeker van zijn dat u van A naar B kunt komen, dan moet u er voor zorgen dat u de beschikking heeft over een huurauto. Een goede auto is sowieso een noodzaak maar, afhankelijk van het seizoen waarin u het land bezoekt en de plaatsen die u wilt bezoeken, is soms een 4-WD een minimale, maar kostbare, vereiste. Wilt u afgelegen plaatsen bezoeken of tijdens of binnen een maand na de regentijd een bepaalde bestemming bereiken, zorg er dan zéker voor dat u kunt beschikken over een goede 4-WD.

Zelfs daarmee is het dan nog weleens de vraag of u het gewenste doel kunt bereiken. U doet er dus goed aan om bijvoorbeeld de dag voorafgaande aan uw reis naar uw volgende bestemming, uw doel en de route waarlangs u dat wilt bereiken, met een ter zake kundige te bespreken. Vaak is men op uw logeeradres daarvan wel op de hoogte en als dat niet zo is dan zal men u naar de juiste instantie in de nabijgelegen plaats verwijzen.

Het bovenstaande is allemaal niet bestemd voor mensen die een georganiseerde reis geboekt hebben of gebruik maken van een vooraf geregeld fly-drive arrangement. Hoewel, ook als u zelf rijdt en u wilt vanuit een plaats waar u meerdere overnachtingen gepland heeft een uitstapje maken, is het zinvol om vooraf na te vragen of hetgeen u zich heeft voorgenomen ook daadwerkelijk uitvoerbaar is.