Namibië en Botswana

Swipe

Drinken

Hoewel in Namibië en Botswana geen wijnen worden verbouwd, wijn is volop en in tal van smaken en kwaliteiten te koop. Meestal komt de wijn uit de wijngaarden van Zuid-Afrika. Kenners raadplegen vooraf www.platterwineguide.co.za en naslagwerk waaruit u veel kennis kunt opdoen over de Zuid-Afrikaanse wijnen en druivensoorten.

Bier is overal te koop en meestal van uitstekende kwaliteit. Het bier dat ter plekke wordt gebrouwen dient nog steeds te voldoen aan het Duitse Reinheitsgebot, voorschriften waaraan ook de Duitse brouwers zich te houden hebben, het dateert in oorsprong uit 1516. Er wordt ook bier uit Zuid-Afrika aangeboden en uit Zimbabwe, eveneens van uitstekende kwaliteit. Bekende merken zijn onder andere Windhoek (als beste getest en in tal van variëteiten, ook alcoholvrij), Cucu, Zambesi, Castle en Lion.

Frisdranken en mineraalwater zijn overal in tal van varianten en afmetingen te koop. Denk er vooral aan dat u ervoor zorgt altijd meer dan voldoende (mineraal)water bij u te hebben.

Koffie en thee worden evenmin in de landen zelf verbouwd, alles wordt ingevoerd en is van zeer aanvaardbare kwaliteit, hoewel veel mensen er toch de voorkeur aan geven zelf hun eigen merk (oplos)koffie of thee mee te nemen.