Namibië en Botswana

Swipe

Naar het noorden

Vanuit Windhoek kiest u voor de B1 naar het noorden en enkele kilometers voor Otjiwarongo gaat u via de C22 richting Okakarara. U heeft de gelegenheid om het Waterberg Plateaupark te bezoeken. U rijdt terug naar de B1 tot aan Otjiwarongo en kiest daar voor de C38 in de richting Outjo en Okaukuejo. U passeert de Anderson Gate die toegang geeft tot het Etosha National Park. Om het allemaal te bekijken heeft u tenminste twee dagen nodig, waarbij wordt opgemerkt dat het westelijke gedeelte (1e dag) wat minder interessant is dan het oostelijke gedeelte, maar waar u veel meer kunt genieten van de duizenden springbokken die er voorkomen.

U verlaat het park via de oostelijke Von Lindequist Gate. Het laatste stukje van de C38 (die in feite de Anderson Gate en de Von Lindequist Gate met elkaar verbindt), brengt u terug op de B1 die u in zuidelijke richting naar Tsumeb volgt. U kiest de C42 naar Grootfontein, dan de B8 naar Rundu (benzine tanken!) en vervolgens richting Katima Mulilo via de Caprivistrip. De B8 brengt u uiteindelijk aan de grens met Botswana, gevormd door de rivier Chobe. Uw bestemming is Kasane.

Vandaar kunt u een excursie boeken naar de Victoria watervallen. U bevindt zich in een bijzonder natuurgebied en wellicht wilt u iets meer zien dan alleen de watervallen. Dat kost uiteraard extra tijd. Terug in Kasane (waar u ook excursies kunt boeken naar het Chobe National Park) rijdt u richting Nata, een goede weg die aanvankelijk door enkele safarigebieden voert en waar u gemakkelijk een olifant voor de wielen kunt krijgen. Bij Nata gaat u richting Gweta en Maun via de A3.

Gweta is een uitstekend uitgangspunt voor een bezoek aan de Makgadikgadi Pans in het gelijknamige National Park. Vanuit Maun kunt u de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve bezoeken. Na uw oponthoud in Maun vervolgt u de A3 naar Toteng en Ghanzi. 40 Kilometer voorbij Ghanzi bereikt u de A2 die u volgt richting grens met Namibië bij Mamuno. Over de grens rijdt u op de B6 die u volgt richting Gobabis en Windhoek. Op deze weg geldt een permanente waarschuwing voor warthogs en het zou vervelend zijn als u op het laatste gedeelte van uw rit in aanraking zou komen met een wild (wratten)zwijn.

Totale afstand (zonder uitstapjes en rondritten in parken en reservaten): ongeveer 3.100 kilometer.