Namibië en Botswana

Swipe

Nationale parken en reservaten

 

Botswana kent in feite maar vier nationale parken, hetgeen niet wil zeggen dat er geen andere beschermde gebieden zijn. Veel mensen denken ook dat Botswana een derdewereldland is waar weinig te beleven valt en zéker een land waar de natuur de natuur is en verder niets. Vergis u niet.

Botswana beschikt over een aantal prachtige natuurgebieden die vanuit de overheid zorgvuldig bestuurd worden. Binnen de landsgrenzen liggen natuurgebieden die tot de mooiste van zuidelijk Afrika gerekend worden. De Okavango Delta kent z'n weerga niet als het gaat om moerasgebieden, in het Chobe National Park komt de grootste olifantenpopulatie ter wereld voor. Reden genoeg om de belangrijkste natuurgebieden wat nader te bekijken.

Reizend door Botswana zijn de belangrijkste parken (en ook een paar minder belangrijke maar daarom niet minder interessante) kort omschreven. Omdat de rondreis begint in de hoofdstad Gaborone vindt u daar de parken en reservaten die vanuit de hoofdstad eenvoudig te bereiken zijn. De andere parken zijn van noord naar zuid omschreven, binnen het gebied waartoe ze behoren, alfabetisch gerangschikt.

Achtereenvolgens:

- Gaborone en omgeving

- Noord-Botswana (noordelijk van de Kalahari Game Reserve)

- Centraal-Botswana

- Zuid-Botswana (zuidelijk van de Kalahari Game Reserve, m.u.v. Gaborone e.o.).