Namibië en Botswana

Swipe

Mashatu Game Reserve

Het bijna 450 km² grote Mashatu Game Reserve is een gedeelte van het zogenaamde Tuli Block, een strook land in het uiterste oosten van Botswana (kijk ook bij Sashe/Tuli Transfrontier Park). Het reservaat, bestaande uit een heuvelachtig en rotsachtig gebied, bevat grasland en savannen. Het ligt als het ware op het drielandenpunt van Botswana, Zuid-Afrika en Zimbabwe. Het is particulier bezit en werd lange tijd beschouwd als een van de best bewaarde geheime wildgebieden van Botswana. Ooit werd het aan Cecil Rhodes ter beschikking gesteld om er een spoorlijn over aan te leggen, maar er waren grote problemen met de vele stromen die moesten worden overgestoken en met heeft dan ook van de aanleg ervan afgezien.

Het reservaat, niet omheind zodat het wild er vrij in- en uit kan lopen, wordt ingesloten door een tweetal rivieren, de Shashe rivier en de Limpopo rivier, die overigens alleen na een stevige regenbui water bevatten. In de droge tijd blijven er echter meestal grote waterpoelen over, een vaste pleisterplaats voor heel veel (doortrekkende) diersoorten.

U treft er tal van antilopesoorten zoals de gnoe, impala, steenbok, waterbok en bosbok. Verder zijn er altijd wel wrattenzwijnen, zebra's en nijlpaarden. Als u de moeite neemt om wat dieper het reservaat in te trekken, dan komt u bij de rivier Motloutse zonder twijfel behoorlijk grote kuddes olifanten tegen, maar ook leeuwen en jachtluipaarden. Vanuit de luxe (tenten)lodges kunt u gamedrives meemaken, het is de beste, maar ook prijzige, manier om ten volle van dit gebied te genieten.