Namibië en Botswana

Swipe

Kasane

In het verste noordoosten van Botswana ligt Kasane, een plaatsje dat zich vrijwel uitsluitend met het toerisme bezighoudt. Het kan ook bijna niet anders, behalve het Chobe National Park en de aangrenzende parken: het Kasane Forest Reserve en het Maikaelelo Forest Reserve, ligt het ook in een gebied van waaruit gemakkelijk nationale parken in Zambia en Zimbabwe bereikt kunnen worden.

En natuurlijk, Kasane is een meer dan uitstekend uitgangspunt voor een bezoek aan de Victoria watervallen op de grens van deze landen. Kasane is ook bekend om zijn vierlandenpunt waar zich op korte afstand van elkaar Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe bevinden.

In de omgeving van Kasane zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Zo is er een krokodillenfarm, een tuin waar u tal van slangensoorten kunt bewonderen en natuurlijk kunt u vanuit Kasane dagexcursies maken naar de nabijgelegen parken en reservaten.

Wilt u een echt grote baobab (apenbroodboom) zien, dan moet u een kijkje nemen achter het politiebureau. Vroeger werd deze boom, groot genoeg om er diverse mensen in te huisvesten, gebruikt als gevangenis.

Kasane is gemakkelijk bereikbaar over goede wegen via de Caprivistrip en vanuit het zuiden via Francistown en Nata. De plaats is ook per vliegtuig bereikbaar, het heeft een lokaal vliegveld.

In 1975 was Kasane korte tijd wereldnieuws omdat Richard Burton en Elizabeth Tailor deze locatie hadden uitgezocht om na een scheiding van 16 maanden opnieuw in het huwelijk te treden. Ruim 9 maanden later scheidden ze overigens opnieuw.

Bereikbaar vanuit Gaborone via de A1 naar het noorden en vanaf Francistown via de A3 verder noordwaarts tot aan Nata. dan verder naar het noorden richting Pandamatenga en Kazugula. Afstand vanaf Gaborone: ongeveer 950 kilometer.