Namibië en Botswana

Swipe

Zuid-Botswana

De hoofdstad van Botswana is gelegen in het zuidelijke deel van het land. Er zullen maar weinig toeristen speciaal voor Gaborone naar Botswana reizen, niettemin is een uitgebreide beschrijving van de stad opgenomen, in elk geval uitgebreider dan van de andere steden in Botswana. Dat heeft alles te maken met het uitgangspunt dat de hoofdstad van een land in administratief en economisch opzicht over het algemeen meer aandacht verdient.

Behalve over de stad zelf is er ook een stukje geschiedenis over de naamgever van de stad opgenomen. Kgosi Gaborone was uitermate belangrijk was voor de jongste geschiedschrijving van geheel Botswana.

Nationale Parken en Reservaten

In het zuiden van Botswana is een aantal parken die een bezoek waard zijn. In de directe omgeving van Gaborone bevindt zich een tweetal parken die vooral een educatief doel dienen. De woestijngebieden van het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier Park en de unieke gierbroedplaatsen van het voormalige Otse Vulture Colony, thans Manyelanong Game Reserve met prachtige, maar vooral woeste rotsformaties, zullen de liefhebbers (vooropgesteld dat die tegen een stootje kunnen) zeker aanspreken.