Namibië en Botswana

Swipe

Gaborone Game Reserve

Blijf er weg gedurende het weekeinde, het Gaborone Game Reserve is niet alleen het kleinste (minder dan 6 km²), maar ook het drukst bezochte reservaat van Botswana. Het ligt op het grondgebied van de hoofdstad Gaborone en wordt vooral gezien als een gebied waar veel over de natuur te leren valt.

Het werd in 1988 gevestigd, is uitstekend (uitsluitend per auto) toegankelijk en het beschikt over een bezoekerscentrum waar uitleg gegeven wordt over alles wat in het reservaat leeft en groeit. Verder zijn er diverse plaatsen van waaruit u vogels en/of wilde dieren kunt spotten, kortom een zeer goed geoutilleerd reservaat, een bezoek zeker waard. Bij de ingang van het park krijgt u een kaart waar ook nog eens tal van gegevens worden vermeld.

In het park zijn enkele neushoorns te vinden, maar u treft er vooral veel antilopesoorten zoals impala's, bosbokken, spiesbokken, springbokken en Afrika's grootste antilopesoort: elandantilopen. Verder is het een lustoord voor vogelliefhebbers dankzij de geweldige variëteit aan vogels. U vindt er hele kleine, bontgekleurde honingzuigers, maar ook diverse soorten slangeneters en struisvogels.