Namibië en Botswana

Swipe

Daan Viljoen Game Park

Als u vanuit Windhoek een dagtrip wilt maken naar een mooi natuurgebied dan komt u zonder twijfel in het, op slechts 25 km afstand van Windhoek gelegen, Daan Viljoen Game Park terecht. Het park is genoemd naar de grote inspirator om dit park te ontwikkelen en tevens eerste administrateur ervan: Daan Viljoen.

Het 50 km² grote park bestaat in hoofdzaak uit grasland en savannen waarop met name de doornstruiken en -bomen goed vertegenwoordigd zijn. Het park herbergt veel wild en u kunt het te voet doorkruisen. Er is een tweetal wandeltochten uitgezet langs paden die u niet mag verlaten, maar ook met de auto is het park goed toegankelijk. Voordeel daarvan is dat u in hoger gelegen gebieden komt waar u van prachtige vergezichten kunt genieten (het park is gelegen in het heuvelachtige Khomas Hochland) en u op plaatsen komt die speciaal zijn ingericht om wild en vogels te spotten. Er zijn meer dan 200 vogelsoorten gesignaleerd, waaronder de geelsnavel neushoornvogel en de geelnek francolin.

Op de grond kunt u tal van antilopesoorten waarnemen waaronder spiesbok, waterbok, impala, koedoe en de grote elandantilope. Verder zijn er zebra's en giraffes. Omdat er geen grote roofdieren in het park zijn kan het wild, dat normaal te boek staat als prooidier, zich hier ongestoord voortplanten en bent u als wandelaar veilig.

Als u het park bezoekt krijgt u bij de ingang een plattegrond waarmee u zich een weg kunt zoeken door het park. Als u (tegen extra betaling) een georganiseerde gamedrive wilt maken dan kan dat ook, regelmatig vertrekken er safari-auto's vanaf de ingang voor een tocht door het park.

Bereikbaar vanuit Windhoek via de C28 naar het westen.

Afstand vanaf Windhoek: ongeveer 25 kilometer.