Namibië en Botswana

Swipe

Mahango Game Park

Het wordt tegenwoordig als een onderdeel van het Bwabwata National park gezien, maar het slechts 254 km² grote Mahango Game Park is voor de liefhebber een gebied om van te smullen. Het wordt algemeen beschouwd als een van de meest gevarieerde parken van Namibië.U vindt het op het westelijke deel van de Caprivistrip, zuidelijk van de plaats Bagani, tegen de grens met Botswana. Eigenlijk zou het park in tweeën kunnen worden gesplitst: een droger westelijk gedeelte en een veel natter oostelijk deel.

Het natte gedeelte kan gezien worden als een uitloper van de Okavango Delta in Botswana. Zo'n landschap trekt natuurlijk alle soorten wild aan. In het oostelijke gedeelte kunt u nijlpaarden en krokodillen vinden maar ook tal van antilopen die zich thuis voelen in een waterrijk gebied, zoals de waterbok en diverse soorten duikers.

Het drogere gedeelte is het thuisland van leeuwen, (jacht)luipaarden, wrattenzwijnen en diverse antilopesoorten. Olifanten gebruiken het gebied op hun reis tussen Angola in het noorden en de Okavango Delta in het zuiden in Botswana. In het park worden regelmatig grote kudden olifanten waargenomen.

Waar veel roofdieren zijn, leven ook veel prooidieren. Er is bijna geen antilopesoort die hier niet voorkomt. Niet alleen de koedoe en de sabelantilope, maar ook de zeldzame roanantilope leeft in dit gebied. De grote variëteit in begroeiing zal iedereen opvallen. Laag grasland met de indrukwekkende baobab (apenbroodboom), de hoog opgaande Zambezi teakboom, wilde teakbomen en wilde seringen, het groeit en bloeit er allemaal. Dat daarbij een groot assortiment vogels hoort spreekt bijna voor zich. In het Mahango Game Reserve werden meer dan 400 verschillende soorten gespot. Ook voor liefhebbers van de insectenwereld vormt het park een buitenkans om vele en zeldzame insecten waar te nemen.

U kunt het park langs twee (verharde) wegen doorkruisen, de meest westelijke weg is geschikt voor alle voertuigen, de oostelijke doorgang is, met name in het natte seizoen, alleen geschikt voor een 4-WD. De doorgaande weg door het park van west naar oost is altijd zeer goed berijdbaar. In het park zijn geen voorzieningen. Reist u via Mahango naar Botswana, dan hoeft u geen toegangsprijs voor het park te betalen. Hoewel het niet verboden is om het park te voet te verkennen, het is niet zonder gevaar. Als u dit echt van plan bent en u wilt ten volle genieten, dan is de hulp van een gids die het gebied goed kent aan te bevelen. Te regelen via de toegang tot het park.